Hvad skal man lave i New York?

Efter 14 dage i det store æble vil jeg gerne dele et par erfaringer. Hvis du planlægger en tur til New York, vil jeg foreslå, at du laver følgende før og efter ankomsten:

FØR New York:

– Book rejsen
Jeg kan anbefale Momondo, hvis du vil undersøge markedet for billige flyrejser.

– Lyt til podcast.
Der findes en underskov af gode og dårlige podcast om New York. Søg selv på iTunes. Jeg havde selv meget glæde af fyren på The New York Minute Show. Han har en tendens til at gentage sig selv, men der dukker et par gode fifs op en gang i mellem. Du kan også finde podcasts, der fungerer som lydfortællinger, når du er i New York – en slags fattigmands guide.

– Planlæg en rundvisning
Det kan være fedt at opleve New York på egen hånd, men du bør mindst booke én guidet tour. Tjek tiderne og bestil hjemmefra for at sikre dig de bedste. Jeg har fundet følgende: Big Onion (Historiske ture over hele Manhattan), Foods Of New York (Oplev New York med munden. Jeg kan anbefale turen i The Village) og Big Apple Greeter (Lokale Newyorkere viser gratis rundt – men husk at bestille i mindst to uger før).

– Kig efter billetter til tv-shows
Mange tv-shows bliver optaget i downtown New York. De mest kendte er selvfølgelig Letterman og Saturday Night Live, men der er mange flere. Det kan være en god idé at bestille billetter hjemmefra (Selv om jeg ikke havde held med det). En lille hage ved for eksempel Letterman er, at man kun kan booke billetter, hvis man har et amerikansk telefonnummer (Hotellets nummer er også en mulighed).
Hvis billetterne ikke kommer i hus, inden du tager hjemmefra, så kan man også troppe op foran studierne og håbe på billetter. Selv om jeg ikke selv fik billetter, så virkede det ikke umuligt. Det kræver bare, at du har lyst til at bruge et par dage på at stå i kø om morgenen…

I New York:

– Køb et Metrocard
Det kan kun betale sig at investere i et Metrocard. Det virker til både busser og subway.

– Tag med dobbeltdækkerne
Normalt er jeg ikke tilhænger af dobbeltdækker turistbusser, men i New York virkede det perfekt.
Subwayen er god, når du skal hurtigt frem og tilbage, men du mister lynhurtigt stedsansen. Hvis du tager med en dobbeltdækker en af de første dage, kan du danne dig et overblik over den gigantiske by og beslutte, hvor du gerne vil tilbringe mere tid (Gray Line-busserne fra Times Square er gode. Køb evt. flere ture og få rabat).

– Drikkepenge.
Som dansker er man ikke vant til at give drikkepenge, men amerikanerne forventer det. Det skyldes ikke mindst, at tjenere og chauffører får en super-ussel løn. Men hvad skal man give? I Amerika er det kotume, at give mellem 15 og 20 procent af regningen (Husk at procentsatsen udregnes fra totalbeløbet; før tax og drikkevarer). En huskeregel er, at man normalt betaler drikkepenge i størrelsesordenen 2 x tax-beløbet.
Det positive ved at servicepersonale altid forventer drikkepenge er, at man meget sjældent oplever dårlig service. De mest normale steder at tippe er på barer, restauranter og i taxaer. Udvidet liste med drikkepenge etikette.

– Village Voice
Find ugeavisen Village Voice i en stander på det nærmeste gadehjørne. Den er gratis og den ubestridte letteste måde at danne sig et overblik over ugens koncerter, udstillinger, biograf-premierer og stand-up-arrangementer.
Jeg fik selv anbefalet The Newyorker til samme formål, men den er absolut ikke pengene værd (hvis du er på udkig efter det kulturelle udbud i New York).

Hvis du savner flere idéer til opholdet i New York kan du skimme min liste over arkiverede bogmærker om New York hos Del.icio.us.

Reklamer

 1. Majken Larsen

  Hallojsa
  Du skal da ikke sige, at du lige har vaeret i NY uden at besoege mig??? Skyd lige en email tilbage..
  /Majken

 2. Tina Thomsen

  Tak for de mange gode tips 🙂

  http://www.tinathomsen.wordpress.com

 3. Thomas Overgaard

  Hejsa Maiken!!

  Tak for de gode råd!

  Konen og jeg rejser afsted i uge 23 og vil helt sikkert benytte os af de gode råd.

  Mvh. Thomas

 4. Hejsa,
  husk også at give det her nystartede initiativ et kig:
  http://mitnewyork.dk/?id=214022

  Kasper

 1. 1 Hvad man ellers lige går og tænker på

  […] 27, 2008 in copyright En lille tilføjelse til min New York-tur kan man finde hos norske Gard Karlsen. Han har lagt en god beskrivelse med diverse anbefalinger til […]
Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: